torsdag 29 juli 2010

KD och moralpaniken

Jag som trodde att KD hade slagit in på ett någorlunda rätt spår när man signalerade att man avsåg röra sig en aning åt det liberala hållet. Hela verklighetens folk upplägget kunde verkligen ha funkat med lite mer politiskt mod, nu föll den platt istället.

Sen började man tjata om nåt snusförbud eller vad det nu mer var och sjönk ganska snabbt tillbaka i de moralkonservativa träskmarkerna där man numera trängs med SD.

Och trångt blir det, partiet balanserar nu farligt nära 4% spärren.

Därför oroar jag lite för hjärtat när man nu havererar fullständigt och börjar moralpanika sig över löskukar på pridefestivalen samt via diverse ologiska kullerbyttor lyckas få det till att det är sossarnas fel att bratsen håller på och larvar sig när de är ute och festar.

Va?

Bratkulturen är en marginel och skrattretande subkultur, sådana ägnar sig alltid åt diverse märkligheter. Det är inte så mycket att oja sig över, i det här fallet skulle man ju till med och kunna hitta en synergi mellan hamburgarvaskande brats och den där punkarkulturen som ägnar sig åt att gå runt och äta matrester.

Dessutom känns hela den här vaskningsgrejen som en urban myth, det har säkert hänt någon enstaka gång som ett infall av nån överförfriskad bratunge nere i Båstad, sen var väl det några andra bratungar som läste om vaskning i tidningen och fick för sig att köra den där hamburgargrejen... SÅ mycket kostar ju inte 50 hamburgare trots allt.

Att sen kvällspressen i vanlig ordning blåser upp ickenyheter är inte precis förvånande.

Så lägg ner moralpanikspåret nu snälla KD, vi behöver liksom era riksdagsmandat för att slippa Mona som statsminister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar